VINER

Producenter Spanien


Pazo de Rubianes:


Slottet med samma namn ligger i Galicen i nordvästra delen av Spanien.

De producerar Albarinodruvor av extremt hög kvalitet och de får priser varje år för sina fantastiska viner

Galiciens enda herravälde, en viktig del av spansk historia och kultur. Ett torn från XII-talet - som tillhör familjen Caamaño - är ursprunget till Pazo de Rubianes.

Några år senare 1441, grundade hertigen García Caamaño Villa of García, byn som idag är känd som Vilagarcía de Arousa

Kapellet byggdes av hertig Josepe Caamaño y Mendoza, Lord of the House of Rubianes 1958, tillägnad San José.

Under XVIII-talet förvisades Lord of the House of Rubianes -Duke Jacobo Ozores- till Frankrike av kungen Carlos IV.

Det ursprungliga palatset från tidigt XV-tal byggdes om på XVIII-talet av D. Jacobo Ozores,

När han återkommer till slottet är Pazo de Rubianes mycket förfallet och han bestämmer sig för att bygga om den och anställer en fransk arkitekt.

Det är anledningen till den franska stilen som palatset har i dessa dagar, som påminner mer om ett fransk slott än ett galiciskt palats.

Källaren, ridstallet och stallen från XV-talet är de äldsta konstruktionerna som idag behåller sin ursprungliga tillstånd.

Pazo de Rubianes mark är idag förutom främst en vingård även en botanisk trädgård som tar emot besök året runt. Beläget i regionen Salnés, i Ría of ArousaCosterduo

 

Priorat är en vinregion i Katalonien och är en av Spaniens högst ansedda vinregioner tillsammans med Rioja & Ribera del Duero Priorat blev år 2000 klassifierat som DOC

Priorat är ett berglandskap med vinodlingar på mellan 100 och 1 000 meters höjd. Distriktet producerar huvudsakligen koncentrerade, mörka och intensiva rödviner. Lägsta tillåtna alkoholhalt är 13,5 procent. De flesta Priorat-viner är en blandning av flera druvsorter, och de druvsorter som vanligen utgör störst andel är Carinena och Ganracha som just denna producent använder

Eftersom vingårdarna i Priorat har låga skördeuttag, framställs de flesta viner i mycket begränsad mängd. I kombination med att många av vinerna brukar få höga omdömen av internationellt kända vinskribenter, har många Priorat-viner kommit att bli dyra "kultviner". Denna kultstatus nådde Priorat under 1990-talet.


Denna producent gör dessa 2 viner


Bodegas Convento de Las Claras


Verkligheten i detta projekt smides mellan stenmurarna i det lilla Klostret Las Claras i Peñafiel i det numera mycket pupulära omrpdet Ribera del Duero

José Carlos Álvarez och hans projekt beslutade man att materialisera Ribera del Dueros historia och geologi i vin. Erfarenheterna som samlats i Ribera del Duero under så många år kombineras för att förmedla Tempranillo-druvens uttrycksfullhet.

Historia, tradition, innovation och visdom.

Bodegas Convento de las Claras väljer, för produktion av sina viner, jord och vingårdar av exceptionell kvalitet från Ribera del Duero.

Den enda druvsorten som används för våra viner är Tempranillo. Vi tror starkt på dess oenologiska potential, som en unik och representativ sort av Ribera del Duero.

De producerar viner av högsta kvalitet, med det enda syftet att uttrycka terroiren för var och en av dem

Detta urval av vinrankor mellan 30 och 90 år, med mycket låga avkastningar, som ligger på höjder över 850 meter, med hållbar och miljövänlig vinodling, resulterar i viner av högsta kvalitet.

De har snabbt blivit omåttligt populära pga sin rena fina karaktär


Moli Parellada


Från de allra finaste omårdet i Sant Sadurni D'Anoia Cava omårdet i Katalonien Spanien kommer denna producent som gör Cava som verkligen får folk att reagera, otroligt omtycka viner som lagras olika mycket. Cava frå endast produceras på chamagnemetoden och M Wines har valt att främst köpa deras Brut Nature dvs utan tillsatt socker. Pga den värme som finns i Spanien blir frukten naturligt söt och därför har vinerna fantastiskt härlig friskhet utan att ha allt för hög syra 


SPANSKA

VINER

FRANSKA

VINER

ITALIENSKA

VINER

PORTUGISISKA

VINER

TYSKA

VINER