HISTORIA

MWINES HISTORIA

 

På en semester i Spanien stod ett vin i en hylla i en garniceria som såg väldigt spännande ut. Intresset för spanska viner har alltid varit minst sagt varit svalt då min uppfattning varit trångsynt, spanska viner är sträva för röda och söta för resten

 

Favoritland har alltid varit Frankrike men då jag hittade vinet i Spanien blev jag nyfiken och 

en galen idé om att importera vin föddes och efter ett par månader var företaget igång och Sommelierutbildningen i Stockholm påbörjad. 


På en lektion pratade jag med vår lärare Johan Franco Cereceda och berättade om min galna idé. Jag visste inte då vem Johan var så när han senare provade de viner som jag hade då  (5 till antalet) och tyckte att dom var fantastiska vågade jag tro min idé.

 

I januari 2017 fick 2 av de vita vinerna jag hade vara med på middagen vid ett event för ett utvalt antal gäster som byrån Assefa Communication arrangerade på NK. Eventet hölls på Bobergs matsal då danska smyckesdesignern Charlotte Lynggaard visade smycken & Haute Couture designern Fadi El Khoury sina vackra klänningar för ett bröllopsevent. Succén var ett faktum och gästernas reaktion var samma som jag själv haft en gång, Spanska viner kan visst vara torra och eleganta.

 

Efterhand så upptäckte jag nya områden, fler fantastiska viner och alla från små producenter och min nisch var plötsligt klar!


Av en tillfällighet så råkade jag se en fantastisk etikett på ett vin från Piemonte och blev väldigt nyfiken, fick snabbt kontakt med vinmakaren Stefano och fick prova vinerna, vilka viner! Helt i min smak. Cantina Morra Gabriele producerar biodynamiska, ekologiska viner helt utan klarning & filtrering ändå klara, eleganta och rena smaker.

Plötsligt var jag även i Italien, då beslutade jag mig att fortsätta min egen väg, med viner från de minsta producenterna och inte från ett specifikt land utan viner som jag själv uppskattar, viner av toppkvalitet.


I min portfölj finns en för mig ny producent på Europa högsta vulkan 3.350m Etna på Siiclien.

Ni som träffat mig vet att jag inte bara köper vin, jag letar efter viner som är iaf i mina ögon något extra. Salvo Foti är en legend på Etna, han producerar sina viner i en gammal Palmento från mitten av 1800 talet, den enda som finns kvar i området. De trampar sina druvor och använder alla de gamla redskapen från förr. Salvo med sina söner Simone & Andrea producerar helt naturligt med minsta möjliga inverkan på den vackra naturen runt Etna, rena, vackra, eleganta med mineralrik stil pga av jorden som är rik på magnesium och zink pga av alla utbrott, lava finns överallt och gör det extremt svårt att producera naturliga viner. Jag är otroligt tacksam över att få representera mina vinmakare i Sverige då de alla arbetar med småskaligt hantverk


M Wines sortiment har vuxit enormt och just nu finns ett 60 tal olika viner och champagner, fokus är inte ett specifikt land utan snarare ljuvliga viner som inte lämnar någon oberörd.M Wines kommer alltid att stå för viner av hög kvalitet och från små producenter, som sätter hantverk i focus

 

Cheers

 

magdalena@mwines.se